Transaksjoner

I Weibull er vi stolte over å ha bidratt til mange kjøp og salg av virksomheter i SMB-markedet. På denne siden får en oversikt over transaksjoner hvor vi har bidratt enten i kjøps- eller salgsprosessen.
25/8/2022
kjøper
Fusjon
selger
Resani AS kjøper gjennom Krisko Holding AS Krisko Norge AS av Krisko Eiendom ASResani AS kjøper gjennom Krisko Holding AS Krisko Norge AS av Krisko Eiendom AS

Resani AS kjøper gjennom Krisko Holding AS, Krisko Norge AS og Krisko Eiendom AS.

Krisko Norge AS produserer og markedsfører KRISKO Hygienesystem. Miljøvennlige nisjeprodukter innen hygiene og vedlikehold. Salget er rettet mot offentlig- og privat sektor i hele landet. Selskapet har vært på det norske marked siden 1987.

Krisko Norge representerer GOJO Industries som har vært på markedet siden 1946. GOJO er verdensledende produsent innen berøringsfrie og manuelle dispensere for håndhygiene. GOJO utvikler og produserer et bredt spekter innen hånddesinfeksjon som markedsføres under varemerket PURELL®. I tillegg et bredt spekter innen håndsåpe, dusjsåpe, håndrens og håndkrem som markedsføres under varemerket GOJO®.

Resani AS kjøper gjennom Krisko Holding AS Krisko Norge AS av Krisko Eiendom ASResani AS kjøper gjennom Krisko Holding AS Krisko Norge AS av Krisko Eiendom AS
les mer
18/8/2022
kjøper
Fusjon
selger
Mediq Norge har kjøpt Skintech ASMediq Norge har kjøpt Skintech AS

Mediq Norge har kjøpt Skintech AS.

Mediq Norge, en ledende leverandør av produkter og tjenester innen medisinsk-teknisk utstyr og medisinsk forbruksmateriell i Norge, har kjøpt Skintech AS. Skintech AS er en veletablert aktør i det norske markedet, som spesialiserer seg på avanserte medisinsk-estetiske apparater, samt kirurgisk utstyr og tilbehør.

Oppkjøpet av Skintech AS vil utvide Mediqs eksisterende produktportefølje og styrke Mediqs rolle som en ledende aktør i den europeiske helsesektoren.

Mediq Norge har kjøpt Skintech ASMediq Norge har kjøpt Skintech AS
les mer
22/6/2022
kjøper
Fusjon
selger
Christiania Rørleggerbedrift blir en del av InstalcoChristiania Rørleggerbedrift blir en del av Instalco

Instalco forsterker sin posisjon i region Stor-Oslo ytterligere gjennom kjøp av Christiania Rørleggerbedrift AS og deres datter/søsterselskaper Romerike Rør, Christiania Rørleggerbedrift Vest AS, Christiania Rørleggerbedrift Energi AS og Christiania Rørleggerbedrift Romerike AS. Til sammen omsatte gruppen i 2021 for 148 millioner kroner.

Christiania Rørleggerbedrift er et fullservice-selskap som tilbyr rørleggertjenester gjennom entrepriser og servicevirksomhet. Selskapet arbeider både med entreprenører og eiendomsbesittere samt privatkunder.

- Gjennom dette oppkjøpet begynner vi å bli en sterk aktør innen VVS-segmentet i Oslo, samt at vi styrker vår kompetanse innen energioptimalisering og bærekraftige installasjoner. Christiania Rørleggerbedrift er et stort og stabilt selskap med høy kompetanse og gode kunderelasjoner. Helt klart et selskap som passer meget godt inn i Instalcofamilien, sier Roger Aksnes, forretningsområdesjef Instalco Norge.

Christiania Rørleggerbedrift ble stiftet i 2005 og har ca 75 ansatte.

- Vi samarbeider allerede godt med blant annet Klimateknikk Oslo og gjennom å bli en del av Instalco ser vi store muligheter for å utvide vårt samarbeid med øvrige selskaper i Instalco Norge, sier Rune Johannesen, daglig leder i Christiania Rørleggerbedrift.

Instalco Norge har nå vokst til 18 selskap hvorav ti i Oslo området. Ti av selskapene i Norge arbeider innenfor VS; Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift, Haug og Ruud VVS, Medby, Mor Rør, Rørteft, Vito Teknisk Entreprenør, Metro Rørleggerservice, Total VVS og Manglerud Rørleggerbedrift, samt Christiania Rørleggerbedrift. Samarbeid mellom datterselskapene er en av hjørnesteinene i Instalcomodellen der selskapene sammen skaper synergier, deler prosjekt og kunder samt deler Best Practice.

Oppkjøpet er betinget godkjent av konkurransetilsynet. Instalco kjøper 100% av aksjene i Christiania Rørleggerbedrift AS med tilhørende datter/søsterselskaper med forventet overtakelse i juni/juli.

Viser også til artikkel i bygg.no.

Christiania Rørleggerbedrift blir en del av InstalcoChristiania Rørleggerbedrift blir en del av Instalco
les mer
31/3/2022
kjøper
Fusjon
selger
Frontal Aluminium AS i Larvik er solgt til to selskap i TelemarkFrontal Aluminium AS i Larvik er solgt til to selskap i Telemark

Frontal Aluminium AS i Larvik er solgt til to selskap i Telemark

Frontal Aluminium AS har vært drevet av de to eierne Helge Vethe og Kristian Berger siden 1991. Selskapet leverer fasader, dører, vinduer og tak i glass og aluminium basert på Wicona-systemet med ferdige aluminiumsprofiler. Kundene er hovedsakelig totalentreprenører som leverer  næringsbygg og offentlige bygg. Frontal Aluminium har hatt en omsetning på mellom kr 15-20 mill. de sisteårene.

Frontal Aluminium er nå solgt til SGI Eiendom AS i Skien (60 %) og Tamo Øst AS i Brevik (40 %), hvor sistnevnte selskap er holdingselskapet til ny daglig leder Kim Taraldlien i Frontal Aluminium AS.

SGI Eiendom er majoritetsaksjonær i fire selskap i Skien og ett i Rogaland. SGI Eiendom AS ser samarbeidsmuligheter mellom Frontal Aluminium AS og deres selskap Profil Montasje AS i Skien og Stålteknikk AS på Bryne, både på produkt- og markedssiden.

Weibull var rådgiver for Frontal Aluminium AS.

Frontal Aluminium AS i Larvik er solgt til to selskap i TelemarkFrontal Aluminium AS i Larvik er solgt til to selskap i Telemark
les mer
20/1/2022
kjøper
Fusjon
selger
Storfusjon: 3 aktører i Volkswagen-nettverket slår seg sammenStorfusjon: 3 aktører i Volkswagen-nettverket slår seg sammen

Storfusjon: 3 aktører i Volkswagen-nettverket slår seg sammen

Sammenslåing

Autoria Gruppen, Erling Rød og Nordlie Auto, som til sammen representerer 10 bilmerker, går sammen og blir en av Norges største aktører. Til sammen solgte selskapene over 4.000 nye og brukte biler i fjor. Autoria Gruppen har forhandlere i Kolbotn, Ski og Askim; Autoria Kolbotn forhandler Volkswagen og Skoda, mens Autoria Ski forhandler Kia, Skoda, Renault/Dacia. I mai i fjor kjøpte Autoria selskapet som står bak Auto Askim (Kia, Opel, Isuzu) og Bilspektrum (Opel-service i Ski), og fikk med det to nye lokasjoner og to nye merker inn i porteføljen. Erling Rød forhandler Volkswagen i Askim, mens datterselskapet Mysen Bil forhandler Skoda, Mitsubishi og Hongqi i Mysen. Nordlie Auto forhandler Volkswagen, Audi og Skoda i Moss.

Weibull har bistått med verdifastsettelse og rådgivning i fusjonsprosessen.

Storfusjon: 3 aktører i Volkswagen-nettverket slår seg sammenStorfusjon: 3 aktører i Volkswagen-nettverket slår seg sammen
les mer
12/1/2022
kjøper
Fusjon
selger
Therma Industri AS kjøper HB Kuldetjeneste ASTherma Industri AS kjøper HB Kuldetjeneste AS

Therma Industri AS kjøper HB Kuldetjeneste AS

Therma Industri og Francks Kylindustri fortsetter sin ekspansjon i Norge gjennom sammenslåingen med HB Kuldetjeneste

Therma Industri AS, som nylig ble kjøpt av Francks Kylindustri AB, forsterker sin posisjon i Norge gjennom oppkjøp av HB Kuldetjeneste AS i Sarpsborg. HB Kuldetjeneste, som ble etablert i 1987, er en kjøleentreprenør med fokus på kommersiell og industriell kjøling både mot privat og offentlig sektor. De nåværende eierne kommer til å fortsette å utvikle selskapet sammen med Therma Industri og Francks. HB Kuldetjeneste har en årlig omsetning på ca. 30 millioner NOK.

Francks Kylindustri og Therma Industri er den ledende leverandøren av industrielle og kommersielle kjøleløsninger med 38 kontor i Norge og Sverige.

Weibull var rådgiver for HB Kuldetjeneste.

Therma Industri AS kjøper HB Kuldetjeneste ASTherma Industri AS kjøper HB Kuldetjeneste AS
les mer
11/1/2022
kjøper
Fusjon
selger
Aeternum Capital AS kjøper softwareselskapene Adstate AS og Timecut ABAeternum Capital AS kjøper softwareselskapene Adstate AS og Timecut AB

Aeternum Capital AS kjøper softwareselskapene Adstate AS og Timecut AB

Aeternum Capital investerer i Adstate og Timecut

Aeternum Capital kjøper de to ledende softwareselskapene i gravferdsindustrien i Norge og Sverige, Adstate AS og Timecut AB. Selskapene leverer hovedsakelig digitale tjenester for produksjon og publikasjon av dødsannonser og minnesider med tilhørende tjenester.

Begge selskapene har solide markedsposisjoner i sine markeder og tilbyr tjenester som forenkler kundenes prosesser gjennom digitalisering. Ledelsen forblir i sine roller i de respektive selskapene. Kjøpet gjøres gjennom etablering av selskapet LegaTech Holding AS, og grunnleggerne i Adstate og Timecut vil være med videre som eiere i det nye holdingselskapet.

Aeternum er et langsiktig investeringsfond med fokus på selskaper av høy kvalitet i Norden. Ambisjonen til Aeternum med denne investeringen er å bygge et selskap innen gravferdsindustrien som står enda bedre rustet for fremtiden til å tilfredsstille kundenes stadig økende krav. Dette skal gjøres gjennom å videreutvikle tjenestene som tilbys med økt bredde og raskere produktutvikling for å skape enda bedre kundeopplevelser i eksisterende markeder. I tillegg er det stort potensiale i å kunne selge løsningene til kunder i europeiske land hvor digitaliseringen av gravferdsindustrien har kommet kortere.

Weibull var rådgiver for Adstate AS og Timecut AB og selskapenes respektive eiere i denne transaksjonen.

Aeternum Capital AS kjøper softwareselskapene Adstate AS og Timecut ABAeternum Capital AS kjøper softwareselskapene Adstate AS og Timecut AB
les mer
16/12/2021
kjøper
Fusjon
selger
Bluefront blir majoritetseier i Bio Marine ASBluefront blir majoritetseier i Bio Marine AS

Bluefront blir majoritetseier i Bio Marine AS

www.bluefrontequity.com

www.biomarine.no

Bio Marine AS, som er spesialist på oksygen og lys til fiskeoppdrett, får sjømatinvestor Bluefront Equity inn på eiersiden. Alf-Helge Aarskog blir ny styreleder i selskapet.

I forkant av transaksjonen har eiendeler, ansatte og immaterielle rettigheter knyttet til oppdrettsbransjen blitt flyttet fra Oxyvision AS til Bio Marine AS.

Det er Bluefront Equitys første fond, Bluefront Capital I, som gjør investeringen i Bio Marine AS. Gjennom en kombinasjon av emisjon og aksjekjøp fra eksisterende eiere vil Bluefront eie 59% av Bio Marine AS.

Bio Marine AS, som har hovedkontor i Surnadal, er pionérer innen oksygentilsetning og merdmiljø, og tilbyr produkter og systemløsninger for miljøstyring til fiskeoppdrett, spesielt for merder i sjø. Selskapet er en ledende aktør innen oksygensystemer for akvakultur, og har i tillegg en rekke andre virkemidler for kontroll av miljøet i merder, inkludert målere, loggeutstyr, lys, pumper og luseskjørt.

Nærmere informasjon om partene i transaksjonen:

Weibull har vært rådgiver for Bio Marine AS i forbindelse med transaksjonen.

Bluefront blir majoritetseier i Bio Marine ASBluefront blir majoritetseier i Bio Marine AS
les mer
5/11/2021
kjøper
Fusjon
selger
Stjernelaget vokser – Centrum Elektriske blir en del av KonstelStjernelaget vokser – Centrum Elektriske blir en del av Konstel

Stjernelaget vokser – Centrum Elektriske blir en del av Konstel

Aktuell informasjon fra Konstel.

Oppkjøpet av Centrum Elektriske AS styrker konsernets tilstedeværelse på Østlandet, og bidrar til økt kompetanse innen større bolig- og næringsprosjekter.

 – Vi er svært glade for å gjennomføre oppkjøpet. Det vil bidra til at Konstel vokser videre, og vi tar nye steg mot vår ambisjon om å bli Norges ledende multilokale elektrokonsern, sier konsernsjef i Konstel, Terje Myhre.

Med dette oppkjøpet runder konsernet 630 ansatte og nærmer seg NOK 1 milliard i omsetning.

Centrum Elektriske ble etablert i 1948. Selskapet utfører elektroinstallasjoner på prosjekter for næringskunder, offentlige kunder og private i Oslo og omegn.

Med sine 30 ansatte omsatte Centrum Elektriske for ca. NOK 70 mill. i 2020, og viser god lønnsomhet og drift.

Fra før har Konstel, med Oslo-selskapet Hauge Elektro, god kompetanse innen større næringsprosjekter, og oppkjøpet av Centrum Elektriske er med på å styrke denne kompetansen ytterligere.

 – Det har vært en spennende reise hit, og jeg gleder meg til utviklingen og fortsettelsen videre som en del av Konstel, forteller daglig leder, Elvis Maksumic.

Stjernelaget vokser med oppkjøp av Centrum Elektriske AS

Stjernelaget vokser – Centrum Elektriske blir en del av KonstelStjernelaget vokser – Centrum Elektriske blir en del av Konstel
les mer
1/11/2021
kjøper
Fusjon
selger
NDS Group kjøper Nordic LiftNDS Group kjøper Nordic Lift

NDS Group kjøper Nordic Lift

Aktuelt fra hjemmesiden til NDS Group.

NDS Group AS kjøper den norske leverandøren av verkstedsutstyr Nordic Lift AS, med hovedkontor i Trondheim, fra Knut Ulseth and Frode Rosmæl. Med denne transaksjonen tar NDS Group et nytt steg på veien i forhold til strategien om å vokse videre, også gjennom oppkjøp.

Nordic Lift er en av Norges ledende distributører av verkstedsutstyr, bilvaskeløsninger og lakkbokser med en produktportefølje som er spesielt tilpasset det norske markedet. Selskapet har sitt hovedkontor i Trondheim samt et lager utenfor Oslo. Nordic Lift har et unikt produktsortiment og har i tillegg et sterkt fokus på service gjennom egneteknikere.

Dette er pressemeldingen som er sendt ut:

NDS Group AS kjøper Nordic Lift AS, norsk distributør av verkstedsutstyr

Oslo, 1. november 2021.
NDS Group AS kjøper den norske leverandøren av verkstedsutstyr Nordic Lift AS, med hovedkontor i Trondheim, fra Knut Ulseth and Frode Rosmæl. Med denne transaksjonen tar NDS Group et nytt steg på veien i forhold til strategien om å vokse videre, også gjennom oppkjøp. Dette blir det andre oppkjøpet på i underkant av 12 måneder og Nordic Lift blir et strategisk tillegg til NDS sin avdeling for verkstedsutstyr, AutoMateriell. Oppkjøpet understreker vekststrategien som NDS Group har lagt og, ikke minst, evnen til å gjennomføre den. NDS Groups skal være en grossist med et landsdekkende nettverk, med en attraktiv produktportefølje og service for sine verkstedskunder.

Nordic Lift er en av Norges ledende distributører av verkstedsutstyr, bilvaskeløsninger og lakkbokser med en produktportefølje som er spesielt tilpasset det norske markedet. Selskapet har sitt hovedkontor i Trondheim samt et lager utenfor Oslo. Nordic Lift har et unikt produktsortiment og har i tillegg et sterkt fokus på service gjennom egne teknikere. Produktporteføljen til selskapet utfyller NDS` egen portefølje i AutoMatriell som har et sterkt fotavtrykk med ledende merkevarer som John Bean og MAHA. Kundene til begge selskap vil kunne nyte fordeler av at selskapene vil stå sterkere sammen i framtiden.

“Gjennomoppkjøpet av Nordic Lift styrker vi vår bredde innenfor produktkategoriene verkstedsutstyr og service betydelig. Det er også en stor fordel at de tidligere eierne blir med oss videre og vi er sikre på at begge selskapene vil nyte godt av kompetansen og den lange erfaringen de besitter,“ sier Janno Gröne, styreformann i NDS Group AS.

“Vi mener at gjennom dette salget vil vi kunne skape nye, gode løsninger både for våre eksisterende kunder, samt for NDS og deres kunder. Under det nye eierskapet kan vi sammen sikre fortsatt vekst for Nordic Lift, samtidig som vi vil dra nytte av hverandre både når det kommer til produkter og kompetanse,“ sier Nordic Lifts daglige leder Knut Ulseth.

--------------------------- 

NDS Group ble etablert i 1963 og er en landsomfattende grossist på ettermarkedet som med ca. 200 ansatte forsyner sine kunder med reservedeler, utstyr og tilbehør. NDS driver et svært effektivt logistikknettverk med et sentralt lager i Skytta nær Oslo, 20 filialer og 8 partnere over hele Norge. Selskapet er partner for ca. 8000 kunder blant dem bilverksteder, bilforhandlere, lokale grossister, marine grossister, veiassistanseselskaper, industrikunder og flåteselskaper. NDS tilbyr franchisekonsepter for verksteder til sine kunder under sin egen AutoMester merkevare, samt for tredjepartskonsepter som Bosch Car Service. Det er for tiden ca. 220 aktive AutoMester-verksteder over hele Norge. NDS oppdaterer hele tiden produktporteføljen på mer enn 500.000 oppførte artikler, hvorav 70.000 er lagerført, og leverer opptil syv ganger per dag med en dekning på opptil 2000km.

NDS Group kjøper Nordic LiftNDS Group kjøper Nordic Lift
les mer