Transaksjoner

Kjøper
Selger

Bewi Drift Holding AS har inngått avtale om kjøp av Forenede Plast AS.

Forenede Plast AS har historie helt tilbake til 1962 i Norge. Selskapet leverer alle slags plastprodukter. Hovedproduktene er folier til bygg og emballasje, samt sekker og poser til kommune-, renholds- og institusjonsmarkedet.

Kjøper
Selger

Duri Fagprofil AS overtar virksomheten i Vendelboe Geosynteter AS.

Salg av veiduk, barkduk, geonett, drensrør, anleggsrørog grunnmursplater videreføres av Duri Fagprofil AS som derved supplerer sitt brede produktutvalg av spesialprodukter for den profesjonelle håndverker.

Kjøper
Selger

Kippr leverer tjenester som strekker seg fra rådgivning tillevering av komplette driftede IT- løsninger. Som totalleverandør gir Kipprkundene ett kontaktpunkt for samtlige tjenester og produkter.

ECIT Group har vokst til å bli en vesentlig aktør innenforleveranse av tjenester og produkter knyttet mot forretningsstøtte. I dag erECIT ca. 900 ansatte fordelt på Norge, Sverige og Danmark, og leverer tjenesterknyttet til IT, økonomi og inkasso.

Weibull var rådgiver for eierne i Kippr AS

Kjøper
Selger

Bunzl plc kjøper 100% av aksjene i Riise og GG Storkjøkken as (Culina Oslo) og Enor as (Culina hovedkontor).

Bunzl er en ledende internasjonal leverandør av forbruksvarer og utstyr, inkludert storkjøkkenutstyr, til proffmarkedet.

Bedriftene viderefører sine selskapsnavn, organisasjonsnumre, ansatte, ledelse, kontorer, showrom, lager, butikkutsalg og Culinas forhandlernett som i dag.

For våre kunder og forretningsforbindelser medfører eierskiftet ingen formelle endringer. På sikt vil samarbeidet gi mulighet for en bredere produktportefølje som ytterligere vil styrke Culinas markedsposisjon.

Ny juridisk eier er Bunzl Holding Danmark A/S som igjen er eid av det engelske selskapet Bunzl plc. Bunzl er representert med lokale selskaper i 31 land, der de enkelte selskapene har sin egen selvstendige profil.

Kjøper
Selger

Trøndelag Elektro AS er en mindre installasjonsbedrift i Stjørdal. Selskapet har 9 ansatte, og omsatte i 2017 for vel kr. 13 mill, med et resultat på vel kr. 4 mill. Gründer i selskapet, Olaf Angel Antonsen, har solgt sine aksjer i selskapet, mens Grevling Holding AS selger seg noe ned.

Buvik Elektro AS holder til i Trondheim. Selskapet har 66 ansatte, og omsatte i 2016 for kr. 90 mill., med et resultat på vel kr. 8 mill. Selskapet kontrolleres av Amarillo AS.

Weibull har vært rådgiver for Trøndelag Elektro AS i forbindelse med transaksjonen.

Kjøper
Selger

Bertel O. Steen ønsker å øke antall verksteder i Snap Drive-kjeden, og oppkjøpet er et ledd i den satsingen.

Bertel O. Steen har klare ambisjoner om å øke antall lokasjoner i verkstedskjeden Snap Drive AS. Som et ledd i denne satsningen kjøper Snap Drive AS alle aksjene til Byåsen Bilverksted AS som i dag er profilert som et Meca-verksted på Byåsen i Trondheim. Overtakelsen skjedde 26. april 2018.

Se hele pressemeldingen her.

Weibull var rådgiver for Snap Drive i oppkjøpsprosessen.

Kjøper
Selger

Norgesdekk har gjort avtale om kjøp av 100% av aksjene i Røwdehjul AS.

Kjøpet innebærer at Norgesdekk styrker sin posisjon som leverandør i markedet for spesialdekk i hele Norge, samt at det gir en del andre ønskede synergier.

Røwdehjul er landets største leverandør av slanger, dekk, komplette hjul og hjulkomponenter til landbruk, industri og fritidsbruk, og er agenter for bl.a. Trelleborg, Duro og Maxxis. Med dette oppkjøpet økes varetilbudet og servicegraden betraktelig, spesielt for Røwdehjul sine eksisterende kunder som vil få et enda større varetilbud tilgjengelig.
Røwdehjul har mer enn 60 års erfaring i hjulbransjen og har bygget opp en unik innsikt og kompetanse i markedet for spesialdekk i Norge. Ansatte ved både ordrekontor og lager blir med videre, og det gamle telefonnummeret beholdes slik at det for kundene vil oppleves veldig likt.

Oppkjøpet vil også bety et økt varetilbud fra en og samme leverandør og hele Røwdehjul sitt sortiment blir overflyttet til Norgesdekk og vil bli tilgjengelighet via vår nye nettbutikk fortløpende.
Det er planlagt å samlokalisere ordre, administrasjon og varelager til vårt nye bygg i Ytre Enebakk i juni 2018.

Weibull har bistått eierene av Røwdehjul AS i prosessen med salg av selskapet til Norgesdekk AS.

Kjøper
Selger

Vetlesen Stillas har nå skiftet navn til Bouvet Industries.

Endringen kommer som en følge av at selskapet har fått nye eiere, som vil styrke driften ytterligere. Samtidig videreføres det som har bidratt til at Vetlesen Stillas, særlig de siste 20 årene, har vokst til å bli en betydelig stillasbedrift med aktiviteter og oppdrag over hele Sør Norge.

Pål Gunleksen trer inn som plassjef, mens Kjetil Stöckel-Kvamme er ny daglig leder i Bouvet Industries.

Selskapet ble etablert som Vetlesen Stillas i 1970 og har i dag rundt 70 ansatte. De siste 20 årene har selskapet vokst til å bli en betydelig stillasbedrift med aktiviteter og oppdrag over hele Sør-Norge. De største oppdragene er på industrianleggene i Grenlandsområdet og selskapets viktigste kunder er Yara, Norcem, Skanska og Veidekke

Kjøper
Selger

Med siste oppkjøp dekker Frøy-gruppen snart hele norskekysten

Seadive AS har sitt hovedkontor i Toftøy Næringspark i Øygarden utenfor Bergen og sitter på betydelig dykkerkompetanse.


Landsdekkende

Oppkjøpet er en del av strategien til Frøy-gruppen om å bli en landsdekkende leverandør av servicetjenester. Fra før dekker Frøy-gruppen Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal, og Sogn og Fjordane. Med oppkjøpet av Seadive er vi godt posisjonert for å vokse ytterligere i kystområdene i Hordaland, og etter hvert i Rogaland, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde.

Dykkerkompetanse

Seadive er godt etablert i havbruksnæringen, har 15 ansatte og omsatte for i overkant av 30 millioner kroner i 2017. Selskapet ble etablert i 1997 og tilbyr profesjonelle dykkertjenester og andre tilhørende servicetjenester primært til havbruksnæringen. Seadive har i dag fem fartøy som alle er spesialutrustet for dykkertjenester, og har i tillegg faste dykkerstasjoner integrert i lastebiler og spesialbygde tilhengere. I tillegg har selskapet nylig etablert en base i Espevik (Tysnes kommune) ytterst i Hardangerfjorden.

De ansatte i Seadive har en betydelig dykker- og servicekompetanse, og passer derfor svært godt inn hos oss i Frøy-gruppen, sier Gjerde.

Rådgiver

Weibull AS var rådgiver for Frøy-gruppen i forbindelse med oppkjøpet. Weibull var også rådgiver da Frøy ervervet West Dykkerservice i Måløy for en tid tilbake. Det samme var tilfelle da presenning produsenten Rantex AS nylig ble overtatt av Botngaard AS. Weibull har således opparbeidet seg betydelig erfaring innenfor oppdrett service bransjen.

Bildet på toppen av omtalen viser Åge Kismul til venstre. Han er daglig leder i Seadive AS, og Joar Gjerde (til høyre) i Frøy Vest AS

For mer informasjon: www.froygruppen.no eller www.seadive.no

Link til pressemeldingen.

Kjøper
Selger

Way Nor solgt til Pegasus Industrier

Weibull har bistått eieren av Way Nor i prosessen med salg av selskapet til Pegasus Industrier.

WAY NOR AS er en ledende leverandør av souvenir, troll, klær og gaveartikler i Norge. Selskapet har hatt en god vekst de siste årene.

Pegasus Industrier er et nyetablert norsk investeringsselskap med fokus på små og mellomstore bedrifter. Vi representerer et kompetansemiljø bestående av syv personer med lang og variert erfaring fra ulike bransjer og anerkjente virksomheter.

Kjøper
Selger

ECIT styrker sin posisjon på Østlandet gjennom oppkjøpet av Office Center Hønefoss AS og Office Center ADB AS.

Office Center er det ledende IT-selskap på Ringerike og tilbyr IT-utstyr og programvare til forretningsdrift og økonomisystemer. Selskapet ble etablert i 1992 og har opparbeidet en solid plattform innen IT og ERP løsninger.

ECIT Group har vokst til å bli en vesentlig aktør innenfor leveranse av tjenester og produkter knyttet mot forretningsstøtte. I dag er ECIT ca. 900 ansatte fordelt på Norge, Sverige og Danmark, og leverer tjenester knyttet til IT, økonomi og inkasso.

For mer informasjon se hjemmesidene www.ecit.no og www.office-center.no.

Weibull var rådgiver for eierne i Office Center.

Kjøper
Selger

ECIT styrker sin posisjon i Oslo gjennom oppkjøpet av AS Profina.

AS Profina er et autorisert regnskapsfører- og konsulentselskap som ble etablert i 1987 med kunder hovedsakelig i Oslo-regionen.

ECIT Group har vokst til å bli en vesentlig aktør innenfor leveranse av tjenester og produkter knyttet mot forretningsstøtte. I dag er ECIT ca. 900 ansatte fordelt på Norge, Sverige og Danmark, og leverer tjenester knyttet til IT, økonomi og inkasso.

For mer informasjon se hjemmesidene www.ecit.no og www.profina.no

Weibull var rådgiver for eierne i Profina.

Kjøper
Selger

Bookkeeper styrker sin posisjon i Bergen gjennom oppkjøpet av Økonomiforum Bergen AS.

Økonomiforum er en autorisert regnskapsførerselskap og økonomihus med 3 kontorer i Bergensområdet.

Bookkeeper er et landsdekkende byrå som per i dag teller 150 motiverte medarbeidere på 13 lokasjoner i 8 fylker og heleid av ECIT AS. Bookkeeper leverer regnskap, lønn og HR, og rådgivning til mer enn 2000 kunder.

For mer informasjon se hjemmesidene www.bookkeeper.no og www.okonomiforum.no

Weibull var rådgiver for ECIT og Bookkeeper i prosessen med oppkjøpet av Økonomiforum.

Kjøper
Selger

Weibull har bistått eierne av Rantex med salget til Botngaard AS.

Botngaard AS har som mål å være den ledende aktøren i Norge for utvikling, produksjon og bruk av presenning innen oppdrettsnæringen i samarbeide med FoU miljøet i Midt-Norge. Botngaard AS skal utnytte det faktum at selskapet holder til i en av verdens ledende oppdrettsregioner og i nærhet til Skandinavias største FoU miljø. For å styrke posisjonen og sikre videre utvikling har Botngaard AS kjøpt Rantex AS.

- Vi er svært glade og stolt over å ha fått gjennomført dette oppkjøpet, sier daglig leder Torstein Rønning i Botngaard AS. - Nå får vi samlet og styrket kompetansen på store fleksible presenningsprodukter til oppdrettsnæringen. Blant annet vil Svein Tveiten umiddelbart gå inn som CTO i Botngaard. Dette vil gi økt satsing på utvikling av nye løsninger og produkter for effektivt bærekraftig havbruk.

- Botngaard AS, som leverandør til oppdrettsnæringen, vil dra stor nytte av dette. Med på kjøpet får vi medarbeidere med stor kunnskap og bred erfaring, spesielt innenfor PVC-sveising. I tillegg vil oppkjøpet komplettere vår maskinpark og teknologi på en utmerket måte, sier daglig leder Torstein Rønning.

- Botngaard har historisk sett hatt fullt fokus på Havbruksnæringen, men oppkjøpet åpner adgang til markeder vi tidligere ikke har vært inne på. Spesielt transport- og bygg- og anleggsbransjen er spennende satsningsområder, sier Rønning videre.

- Oppkjøpet av Rantex AS passer perfekt i forhold til de ambisjonene vi har for de kommende årene. Botngaard AS står nå bedre rustet til å være en god leverandør, vi har større og bedre fasiliteter slik at vi kan drive nyutvikling av produkter, og fortsatt være en solid bidragsyter innen FOU, avslutter Rønning.

Om Botngaard AS:
Selskapet utvikler, produserer og distribuerer produkter innen industritekstiler, presenning, til oppdrettsnæringen i Norge og internasjonalt. Botngaard AS har satt seg som mål at selskapet skal bli den ledende leverandøren av produkter av presenning til oppdrettsnæringen. I den forbindelse har selskapet etablert gode kontakter med næringen, utstyrsleverandører og det sterke FoU miljøet i Midt-Norge

Om Rantex AS:
I over 140 år har Rantex AS vært en solid leverandør av skreddersydde industritekstiler og lærvarer. Med en moderne maskinpark og målsetting om å være en ledende leverandør på tekniske- og belagte tekstiler til industri, bygg og anlegg, oppdrett og maritimt miljø, har Rantex AS tilbydd tilpassede løsninger til nesten alle behov som krever innkledning og tildekning.

For ytterligere informasjon kontakt:
Daglig leder Torstein Rønning. Mobil: 99 59 00 19 – Mail: torstein@botngaard.no

Kjøper
Selger

Transtema Group AB förvärvar 100 % av aktierna i TheBplan AS.

TheBplan AS etablerat 2009, är ett av Norges ledande företag inom datasäkring, backup och recovery. TheBplan har 6 anställda med kontor i Oslo. Bolaget förväntas under 2017 omsätta ca 50 MNOK med ett rörelseresultat på ca 5 MNOK.

”TheBplan är ett viktigt förvärv för koncernen. Vi växer koncernens totala teknikerbjudande och ser direkta synergier mellan TheBplan och WinCore som varit en del av koncernen sedan maj 2016. TheBplan är vårt första förvärv utanför Sverige, vilket är viktigt steg för oss. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Tom och hans kollegor framöver”, säger Magnus Johansson, VD i Transtema Group.

"Allerede etter første møte med Transtema Group og WinCore så vi direkte fordeler med et tettere samarbeid. Vi ser at vi etter Transtema Groups overtakelse får en økt synlighet og en større tyngde i markedet som gir oss mulighet til å kunne gjøre enda større forretninger i fremtiden. I tillegg er det veldig spennende for oss å være Transtemas første kjøp utenlands», säger Tom Stensholt, VD i TheBplan.

Weibull har bistått eierne i TheBplan.

For mer informasjon kontakt Weibull AS eller se www.transetema.com / www.thebplan.no

Kjøper
Selger

Snap Drive vokser i servicemarkedet

Bertel O. Steen ønsker å øke antall verksteder i Snap Drive-kjeden, og oppkjøpet er et ledd i den satsingen.

Bertel O. Steen har klare ambisjoner om å øke antall lokasjoner i verkstedskjeden Snap Drive AS. Som et ledd i denne satsningen kjøper Snap Drive AS alle aksjene til Byåsen Bilverksted AS som i dag er profilert som et Meca-verksted på Byåsen i Trondheim. Overtakelsen skjedde 26. april 2018.

Se hele pressemeldingen her.

Weibull var rådgiver for Snap Drive i oppkjøpsprosessen.

Kjøper
Selger

Wagner Group GmbH ekspanderer i Skandinavia.

Fra 15. mai 2017 har selskapet tilegnet seg aksjemajoritet i det norske selskapet Hypoxic Technologies AS med hovedkontor i Verdal. I likhet med Wagner Group har dette selskapet spesialisert seg på aktiv brannforebygging ved hjelp av inertluft, dvs brannsikring basert på oksygenreduksjon. I fremtiden vil Hypoxic Technologies selge Wagners OxyReduct-teknologi på det skandinaviske markedet.

«I Hypoxic Technologies har vi funnet en profesjonell og strategisk samarbeidspartner som kjenner de norske markedsforholdene utmerket, og som gjennom mange år har bygd opp et nettverk», sier Andreas Schober, ny styreleder for Hypoxic Technologies og områdeansvarlig for Continental i Wagner Group. «Vi har med oss en 360°-hjelpetjeneste som inkluderer vår ledende teknologikunnskap samt vår internasjonale kompetanse innen planlegging, prosjektering, idriftsettelse og vedlikehold av brannforebyggingsanlegg.» Hypoxic Technologies AS vil fortsette LowOx-salget, og sammen med Wagner suksessivt utvide den lokale porteføljen med hele varespekteret systemmerket har å by på innen brannforebygging. Den videre utbyggingen vil også omfatte en utvidelse av tilbudet med systemer for branndeteksjon og brannslukking. Dermed tilpasses produkttilbudet trinnvis til Wagners produktspekter på området forebyggende, anleggsteknisk brannvern – slik at man kan tilby skreddersydde komplette løsninger for det skandinaviske markedet. «Wagner Group vil, sammen med sine to medaksjonærer Eivind Elnan og Jon Olav Vikan, drive frem videre ekspansjon og bygge ut porteføljen av anleggstekniske brannvernløsninger suksessivt», sier Andreas Schober.

«For å kunne tilby kundene våre behovstilpassede og fremtidsrettede brannvernløsninger har vi valgt Wagner som ny hovedaksjonær» – slik begrunner Eivind Elnan, som sammen med Jon Olav Vikan er en av grunnleggerne og innehaverne av Hypoxic Technologies, salget av 65 prosent av selskapets aksjer til Wagner. «Det internasjonale fokuset, årtier med erfaring innen anleggskonstruksjon og selskapets egen forsknings- og utviklingsavdeling gir Wagners ingeniører en ekspertkunnskap som vi nyttiggjør oss og profiterer på i vår videre ekspansjon.» Lokalt får Hypoxic omfattende og intensiv støtte av Wagners hovedkontor og av ingeniørene ved avdelingen Internasjonal anleggskonstruksjon. De første felles brannforebyggingsanleggene til Wagner og Hypoxic Technologies er allerede satt i drift, f.eks. ved Universitetet i Oslo. Et annet prosjekt for å beskytte Nasjonalmuseet i Oslo er under utføring.

Helt siden 1998 har Wagner utviklet, planlagt og realisert anlegg for oksygenreduksjon, og fortløpende videreutviklet og bygget ut tilbudsporteføljen sin. OxyReduct-serien omfatter kompakte membrananlegg med lav ytelse for EDV-rom eller arkiver, skalerbare PSA-anlegg for store romvolumer samt de energisparende VPSA-systemene. British Library, Preferred Freezer, noris network, 1&1, Deutsches Naturkundemuseum, LaLorraine er bare noen av de kjente kundene som bruker OxyReduct fra Wagner. Prinsippet med en oksygenredusert atmosfære for aktiv brannforebygging blir stadig mer etterspurt internasjonalt i store logistikkbedrifter, ved datasentre med høyeste sikkerhetstrinn og ved biblioteker og museer som har verdifulle kulturgjenstander. På grunn av den brannhemmende, beskyttende atmosfæren reduserer OxyReduct ikke bare brannrisikoen på forhånd, men forhindrer også skader forårsaket av slukkemidler, røykutvikling og senere driftsstans.

Weibull har bistått Hypoxic Technologies i denne prosessen.

Kjøper
Selger

Big Bite Holding har kjøpt 100 % av Matmegleren AS.

Matmegleren AS er en uavhengig grossist innen næringsmidler lokalisert på Søberg næringspark på Melhus. Selskapet kan bistå med lagring, håndtering, plukk, ekspedering og distribusjon i hele Norge. Matmegleren har 5000 m² fordelt på fryselager, kjølelager og tørrlager. Full digital håndtering av hele prosessen fra skanning ved mottak til lagring og utskipning gir 100% kontroll på beholdning, holdbarhetsdatoer, parti, rullering og sporing.

Big Bite Holding investerer i Matmegleren for å effektivisere distribusjon til egne butikker og fordi man ser et vekstpotensial for Matmegleren fremover.

Vi er veldig fornøyd med muligheten til å investere i Matmegleren,

sier styreleder Bjørn M. Wiggen i Big Bite Holding AS.

Matmegleren er en velfungerende og moderne distributør, med et potensiale for videre vekst. Med vår kompetanse ønsker vi å bidra til videre utvikling av selskapet.
- Med Big Bite inne på eiersiden vil vi kunne øke veksttakten for Matmegleren, sier daglig leder Kjell Åberg.

Det vil ikke være endringer i ledelse eller organisasjon i Matmegleren som følge av transaksjonen. Big Bite Holding vil i etterkant av transaksjonen fusjonere sitt distribusjonsselskap inn i Matmegleren.

For ytterligere kommentarer, kontakt Bjørn M. Wiggen (tlf 47820937) eller Kjell Åberg (tlf 41646000).

Fakta:
Big Bite Holding AS er et holdingselskap som eier hurtigmatkjeden Big Bite, som er basert i Trondheim. Bitbite Holding er eid av Salvesen & Thams Invest AS, et regionalt investeringsselskap lokalisert på Orkanger, sammen med selskapets grundere Trond Stavne og Roar Stjern.

Weibull bisto eierne av Matmegleren AS i prosessen.

Kjøper
Selger

ChartCo Ltd, med Equistone Partners på eiersiden, er globale ekspert innen maritim digitalisering og compliance. Docmap AS, etablert I 2005, utvikler programvare innenfor helse, sikkerhet, miljø og kvalitet (HSEQ) for maritime operasjoner og landbasert virksomhet.

Weibull var rådgiver for eierne av Docmap AS.

MARKET LEADERS JOIN FORCES – CHARTCO AQUIRES DOCMAP

ChartCo, global experts in maritime digital data and compliance services, has today acquired Docmap, a global leader in digital document management at sea.

Docmap AS, based in Oslo, was founded in 2005 and provides world class solutions within the Health, Safety, Environmental and Quality (HSEQ) operations on vessels and ashore. Their recently launched Docmap 8 software operates both shoreside and on board through standard web browsers and incorporates modules for audit control and risk assessment, and works alongside customers’ continuous improvement programmes.
ChartCo’s core range of digital services date back to 1998, created in anticipation of the move from paper to digital charts and publications. Today, it provides digital data for navigational and compliance management to around 12,000 vessels within the maritime community.

Martin Taylor, CEO of ChartCo commented:
“Docmap is the recognised leader in their sector and it is with great excitement that I announce this acquisition which will strengthen further the already well-respected ChartCo brand. The Docmap team of experts have just launched their latest market offering, Docmap 8, which will sit neatly alongside ChartCo’s range of solutions including PassageManager, Regs4Ships, EnviroManager and FleetManager. We are already building a Docmap solution for replicating Safety Management Systems (SMS), complete with integrated regulations using the Regs4ships brand, capability and knowledge which we acquired a couple of years ago.
Many of our own customers, and those of Docmaps, have already requested such a solution and this will massively simplify the management of their SMS, ensuring continuous compliance with the ever changing and growing regulatory environment they operate within. The market need became evident also through our training and consultancy arm, which regularly audits and updates customers’ SMS; this work identified the need for better connection between the SMS and the complex regulatory requirements which are unique for each individual vessel.”

Oyvind Orbak, Docmap’s Managing Director added:
“ChartCo is a great partner for us. Their market-leading position gives Docmap the ideal expertise and footprint for expansion. Our recently launched Docmap 8 platform provides a truly off the shelf, cloud based solution for document management within the marine environment. Most exciting is that the market has been calling for a solution combining regulations with a document management system for quite some time; this deal allows us to fully deliver this much longed-for customer requirement.”

Docmap is the first acquisition for ChartCo since the investment made by Equistone European Partners in June 2016 and continues to build on their market leading digital platform by expanding its range of integrated marine solutions.

ABOUT CHARTCO

 • ChartCo Limited, formerly part of the Kelvin Hughes Group, is the world’s longest-established distributor of navigational data worldwide, with more than 12,500 vessels purchasing its products and services each year.
 • PassageManager is ChartCo’s flagship software and allows access to ChartCo’s full range of services through an intuitive graphical interface providing ‘at a glance’ monitoring of all update statuses.
 • Regs4ships is ChartCo’s unique, searchable database which combines Flag State compliance documentation with IMO, ILO and EU legislation to provide an overall regulatory solution.
 • For more information visit chartco.com

ABOUT DOCMAP

 • Docmap AS is the vendor of the world-leading Safety and Quality Management System Docmap® Marine Suite.
 • Docmap® provides the next generation platform for HSEQ compliance.
 • Modules include Documents, Incidents, Audits, Risk Assessments. Bi-directional satellite based ship-shore synchronisation gives instant compliance with the complete fleet at all times.
 • The system supports all modern screens, tablets and smartphones.
 • Docmap’s success stems from being able to satisfy the needs of demanding customers. More than 120,000 users and 1,300 vessels use the system.
 • Docmap® head office is in Oslo, with subsidiaries in Stavanger and Kuala Lumpur.
 • For more information visit docmap.com

For further in se pressemelding fra Chartco, pressemelding fra Equistone, omtale i Digital Ship, MarineLink, BankerBay, RealDeals, Maritime Logistics, Maritime Executive

Kjøper
Selger

Techstep ASA har kjøpt 100% av aksjene i Apro Tele og DataAS

Weibull har bistått eierne av Apro Tele og Data AS med salget av selskapet til Techstep ASA. Gaute Engbakk, CEO i Techstep: “The acquisition of Apro strengthens our core customer base and a team particularly skilled in serving the public sector. Together with our newly acquired InfraAdvice, which also have many municipalities on their customer list, we now have a significant combined reach towards the public sector in Norway and Sweden. Within the Techstep umbrella we will actively engage with these customers to ensure that we can offer leading mobility as a service to assist with digital transformations. We believe Apro will be an efficient partner and distribution channel for services delivered by other Techstep companies such as Smartworks and Mytos.” Ronny Røsand, Styreleder i Apro, says: “We are very excited about joining Techstep and believe this will be a major step in our continued efforts to offer leading services to our customers. I believe this is the start of a new journey both for our customers and employees. We have long standing relationships with our customers and will, together withTechstep, be able to strengthen our offering of ‘as-a-service’ solutions.”

Om Apro:
APRO har eksistert i over 40 år, og har levert kommunikasjonsløsninger siden telemonopolet ble oppløst. APRO er en av landets største leverandører av fastnett-, IP- og mobilløsninger. Vår fartstid, og med de ansattes nesten 300 års bransjeerfaring, står vi klare til å bistå din bedrift med dagens og fremtidens kommunikasjonsutfordringer. Vi jobber langsiktig sammen med våre kunder, samt at våre bedriftsrådgivere tenker helhetlig slik at oppetid,tilgjengelighet og beredskap ivaretas på best mulig måte. Vi er opptatt av at dere som bedrift skal kunne bruke egen tid på egen kjernevirksomhet! APRO har kvalifisert kompetanse og kan forvalte deres totale abonnementsportefølje, inkluderer vedlikehold og optimalisering av abonnementsporteføljen,standardisering av mobilt utstyr, hjelp til å utarbeide brukerpolicy, sikreinnhold på mobile enheter samt at vi tilbyr flere gode løsninger for miljøretur. Vi kan bistå i arbeidet eller ta hånd om det meste, du velger det som passer deg best! På dine vegne er vi opptatt av kostnader, bedre tilgjengelighet for egne kunder og utvikling av bedriftens evne til å ta i bruk nye og moderne kommunikasjonsløsninger. Telering Bedrift betjener bedriftsmarkedet på nasjonalt nivå.

Om Techstep ASA:
Techstep has embarked upon a journey and established itself as a leading B2B provider of mobility and communications services in Norway. The digitization of society and business is changing the mentality of the telecom industry, as well as the organizations and people it serves. Focus is moving from infrastructure and devices to valueadding services. This opens up new market opportunities and Techstep with its subsidiaries are building and expanding their market offerings to become the preferred digital workplace vendor. The strategy for building the solutions platform is through organic innovation, acquisitions and partnerships. The aimis to become a fully integrated digital solutions provider. For ytterligere informasjon se hjemmesiden til Apro og Techstep, samt pressemelding.

Kjøper
Selger

dormakaba kjøper Seca Solutions AS og utvider tilbudet avkomplette adgangsløsninger for flyplasser i Skandinavia og Baltikum (Scanbalt)

Med oppkjøpet av Seca, en ekspert på fysisk adgangskontroll og flyplassløsninger i Norge, styrker dormakaba tilstedeværelsen og ekspertisen sin på det norske markedet og i Scanbalt-regionen. “Oppkjøpet av Seca er et naturligskritt i implementeringen av strategien vår for dormakaba Scanbalt generelt og Norge spesielt“, sier regionssjef Peter Larsson. “Vi øker tilbudet vårt som leverandør av komplette dør- og adgangsløsninger samt for flyplasstjenester i Scanbalt-regionen, inkludert modernisering.” Seca Solutions ble etablert i 2004 og er basert i Stavanger (Norge). De tilbyr totalløsninger for fysisk sikkerhet, adgangssystemer og kundestøtte for dørmiljøer. Seca har 9 ansatte og en omsetning på NOK 45 millioner i 2016. Med dormakabas produktportefølje og Secas ekspertise på installasjon og kundestøtte, kan dormakaba tilby kundene i Norge mer effektiv hjelp og en bredere produktportefølje. Weibull var rådgiver for eierne av Seca Solutions AS For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Seca Solutions og dormakaba

Om dormakaba

dormakaba-gruppen er en av de tre største selskapene i det globale markedet for adgangs- og sikkerhetsløsninger.Med sterke merker som Dorma og Kaba i porteføljen, er dormakaba en felles kilde til produkter, løsninger og tjenester knyttet til dører og sikker adgang til bygninger og rom. Vi har ca. 16 000 ansatte og mange forretningspartnere, og vier aktive i over 130 land. dormakaba-gruppen har hovedkontor i Rümlang (Zürich/Sveits) og har en årlig omsetning på 2,3 milliarder sveitsiske franc i regnskapsåret 2015/2016. Om Seca SolutionsSiden oppstart i 2004 har SecaSolutions opparbeidet seg status som en av landets ledende aktører innen fysisksikkerhet. Seca Solutions er totalleverandør av sikkerhets- og adgangsløsninger. Med et bredt produktspekter og modulbaserte løsninger, har Seca Solutions en optimal tilnærming til bruker- og behovtilpasning. Med landsdekkende driftssikringsavtaler sørger Seca Solutions for at levert utstyr fungerer tilfredsstillende til enhver tid.

Kjøper
Selger

ECIT Group kjøper Empir Norge AS

ECIT Group styrker sin posisjon i Oslo-området innen «Managed IT» etter å ha kjøpt majoritet av aksjene i Empir Norge AS. Empir Solutions AS (tidligere Office Team AS) er et ledende IT-selskap med spesialisering innenfor hybride skytjenester, hardware og software. Selskapet har vært en del av det svenske Empir-konsernet med omfattende erfaring fra bygging av innovative og solide IT-løsninger. Selskapet ser frem til å skape synergier med andre IT-selskaper i ECIT Group. Som en del av ECITs strategi rundt IT tjenester, endrer Empir Solutions AS navn til ECIT Solutions AS.

ECIT Group består av mellomstore regnskaps- og IT selskaper som tilbyr tjenester innen regnskap, lønn, hosting og IT-services. ECIT Group har vokst til et konsern etter nærmere 50 oppkjøp, flere enn 400 ansatte og en omsetning større enn 500 millioner i løpet av de siste tre år. Selskapet har fortsatt ambisiøse vekstambisjoner. For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Empir Norge og ECIT Group. Weibull var rådgiver for eieren av ECIT Group i prosessen med oppkjøpet av Empir Norge.

Kjøper
Selger

Aller styrker byrånettverket Ahead – kjøper seg inn i designbyrået Uniform

Byrånettverket Ahead Group er et av Nordens største byrånettverk med en omsetning på rundt 900 mill NOK og 500 medarbeidere. I nettverket i Norge inngår Redink, Hyper, OMG og NVFT. Felles for byråene i Ahead Group er at de alle er blant de ledende innen sine fagfelt, som bl.a. omfatter innholdsmarksføring, digital forretnings- og tjenesteutvikling, CRM, performance marketing, field marketing og events. Uniform ble etablert for 20 år siden og har de siste årene vokst til nærmere 20 ansatte med en årsomsetning på i overkant av 20 mill. kroner. I 2016 vil omsetningen ende på nærmere 26 mill. kroner. Selskapet bygger helhetlige opplevelser og løsninger. Byrået har befestet sin posisjon som et kompetansemiljø hvor design som strategisk virkemiddel skaper relevante løsninger i skjæringspunktet tjenester og merkevarer. Tilnærmingen til prosjektene er basert på tjenestedesign med vekt på brukerens behov og kundereisen. På kundelisten står store og ambisiøse oppdragsgivere som Jernbanedirektoratet, Bane NOR, Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Stortinget, Stiftelsen Norsk Luftambulanse, NSB, Veidekke og Sjømatrådet.

Uniform har ambisiøse mål for utviklingen videre og har sett fordelen av å bli en del av en større konstellasjon. De skal legge enda mer ambisiøse planer ”Vi er stolte over hvor vi har kommet med en tydelig strategi og retning for byrået, høy kvalitet på alle leveranser, bevisst tenkning rundt forretningskritisk kompetanse kombinert med kontinuerlig fokus på å skape løsninger som begeistrer brukerne. Nå ser vi frem til å bli en del av et større nettverk med supplerende kompetanse, gleder oss til å starte samarbeidet og legge enda mer ambisiøse planer for fremtiden”, sier daglig leder Helle Thorkildsen.”Tjenestedesign er et fremtidig vekstområde som vil styrke det strategiske tjenestetilbudet fra Ahead Group, og ikke minst nyttiggjøre seg ressurser fra de eksisterende byråene i nettverket. Uniform er et spennende byrå med riktig kompetanse og attraktive kunder, som vil stå i sentrum for denne satsingen”, sier Rolf Hanche-Olsen, konserndirektør for strategi og nye forretningsområder i Aller Media. Weibull var rådgiver for Aller Media For ytterligere informasjon se hjemmesiden til Aller Media, samt pressedekning i Kampanje, dn.no, DN, Fagpressenytt

Kjøper
Selger

HB og HBB solgt til SE Gruppen AS

SE Gruppen etablerer det største lokaleide entreprenørsystemet i midtre Hålogaland

Målsettingen er å bli en slagkraftig entreprenørkonstellasjon, som skal være i stand til å gjennomføre de største prosjektene i regionen. Alle selskapene vil bli opprettholdt og videreutviklet, under de opprinnelige merkenavnene og i de markedene som en i dag jobber i. "Vi har tidligere samarbeidet med Harstadbygg AS og Harstadbygg bolig AS, og vi arbeider jo i stor grad med det samme. Alle de tre selskapene er sterke virksomheter, og når vi blir større kan vi utnytte kompetansen bedre" forteller Oddbjørn Toften, adm.dir. i SE Gruppen AS.

Om Harstadbygg AS
Harstadbygg AS er en ledende lokale betongentreprenør med tjenester innen oppføring og rehabilitering av næringsbygg og offentlige bygg. Selskapet har en egen entreprenøravdeling med fokus på utvikling av totalprosjekt for næringsliv og offentlig sektor. Dette innebærer at selskapet er involvert i hele prosessen - kjøp av tomt, prosjektering, oppføring, ferdigstilling og utleie. Harstadbygg AS konkurrerer også innenfor vanlige entrepriseformer, der tomteutvikling og prosjektering er utført av andre. Selskapet har lang erfaring med oppføring og ferdigstilling av ulike typer offentlige og private bygg. Selskapets hovedmarked er Sør-Troms, Ofoten, og Vesterålen. Selskapet har 30 egne ansatte hvorav 8 er prosjektledere og formenn.

Om Harstadbygg Bolig AS
Harstadbygg Bolig AS er Byggmester og Mesterhus forhandler som selger og bygger eneboliger, rekkehus og leiligheter. Virksomheten har 4 egne ansatte og 4 fast innleide ansatte i tillegg til andre håndverkere ved behov. Om SE Gruppen SE-gruppen AS er morselskapet i konsernet SE-gruppen. Konsernet SE-gruppen består foruten morselskapet av 9 datterselskaper – fordelt på fire forretningsområder. SE-konsernet har 100 fast ansatte medarbeidere. SE-gruppen omsatte i 2015 for 208 millioner kroner. SE-gruppen er regionens største totalleverandør av byggevarer og entreprenørtjenester for bygg- og anlegg. I tillegg leverer selskapet tannhelsetjenester og er engasjert i eiendomsforvaltning. Virksomheten har sitt hovedkontor i Vestmarka på Sortland, med avdelinger på Borkenes, Harstad, Finnsnes og Leknes. Weibull var rådgiver for eierne av Harstadbygg AS og Harstadbygg Bolig AS For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Harstadbygg og SE Gruppen i tillegg til presseomtale i Bladet Vesterålen, vol.no og neso.no

Kjøper
Selger

Syv selskaper danner OSN Gruppen AS

Syv selskaper innen anlegg- og områdesikring slår seg sammen og danner OSN Gruppen AS.

De syv selskapene som inngår i OSN Gruppen AS er Systemsikring AS, Lauritsen Gjerdefabrikk AS, Røa Gjerdefabrikk AS, OSN Anleggsikring AS, Solheim Gjerdenett AS, Eiker Gjerdesenter AS og Håland & Karlson AS. Alle selskapene, utenom OSN Anleggsikring, vil bli eid 100% av OSN Gruppen AS. Selskapene vil videreføres i sine lokale markeder under dagens selskapsnavn. OSN Gruppen blir den ledende aktøren i det norske markedet for anlegg- og områdesikring og vil kunne levere til kunder i hele Norge. Gruppen vil tilby alt av installasjon og produkter innen områdesikring for industri, bygg- og anlegg, forsvarsanlegg, flyplasser, havner, idrettsanlegg, barnehager og villaer. Selskapet er også Norges største produsent av flettverk til gjerder. OSN Gruppen har en pro-forma omsetning i 2015 på NOK 263 millioner og har de siste 5 årene vokst med mer enn 10% årlig. Selskapet har 156 ansatte og kontorer i Stavanger, Stokke, Oslo, Bergen, Nedre Eiker og Haugesund.

«Selskapene som vil inngå i gruppen har alle utviklet seg positivt på egne ben, men vi ser et ytterligere potensiale i å slå oss sammen og skape en nasjonal aktør innen områdesikring. Sammenslåingen er derfor et naturlig neste steg for alle selskapene i gruppen» sier Erik Lauritzen, daglig leder i Lauritsen Gjerdefabrikk. Dagens eiere har invitert Longship, et norsk aktivt eierfond, inn som partner for å utvikle selskapet videre og for å kunne realisere de potensialene som ligger i en samlet gruppe. «Longship har den riktige kompetansen og en sammenfallende visjon med dagens eiere om hvordan selskapet skal utvikle seg og er derfor den riktige partneren for OSN Gruppen på den videre reisen» sier Kjell Andersen, daglig leder i Systemsikring. «Vi er veldig glade for å bli invitert inn i en unik situasjon hvor vi sammen med dagens eiere kan etablere en tydelig markedsleder og en plattform for videre vekst. Vi er imponert over utviklingen i de enkelte OSN-selskapene. Fremover vil vi bygge videre på det som er skapt til nå, samtidig som etableringen av en større aktør skaper nye muligheter for vekst og utvikling» sier Espen Stenumgård, Partner i Longship. Dagens hovedaksjonærer har stor tro på OSN Gruppens framtidsutsikter og blir med videre som deleiere. Longship vil ha en eierandel på 70% etter at transaksjonen er gjennomført. Weibull var rådgiver for de syv selskapene som har gått sammen i OSN Gruppen AS og bistod eierne i prosessen mot Longship. For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Longship, OSN Gruppen, Systemsikring, Lauritsen Gerdefabrikk, Røa Gjerdefabrikk, OSN Anleggsikring, Solheim Gjerdenett og Håland og Karlson AS,