Transaksjoner

I Weibull er vi stolte over å ha bidratt til mange kjøp og salg av virksomheter i SMB-markedet. På denne siden får en oversikt over transaksjoner hvor vi har bidratt enten i kjøps- eller salgsprosessen.
23/8/2023
kjøper
Fusjon
selger
Geitanger Bygg AS er solgt til ByggmakkerGeitanger Bygg AS er solgt til Byggmakker

Geitanger Bygg solgt til Byggmakker

Geitanger Bygg er et familieeid selskap etablert i Bergen i 1989, som i dag holder til på Midtun i Fana med 30 ansatte.. De er svært fornøyd med at valget falt på Byggmakker. De har en strategi og driftsmodell som passer svært godt inn i vår organisasjon, og vi ser fram til å bli en del av Byggmakker-familien. Vi er sikre på at våre profesjonelle og forbrukerkunder vil bli betjent på en enda bedre og mer profesjonell måte i vårt nye hjem, sier Frode Søfteland i Geitanger Bygg AS.

Byggmakker eies av der finske konsernet Kesko, som også eier Onninen i Norge. I regionen har allerede Byggmakker varehus på Gravdal, samt Byggmakker kjøkkensenteret på Minde.

Weibull var rådgiver for Geitanger Bygg AS

For mer informasjon se link til publisering på Byggmakker sine sider:

Byggmakker

Geitanger Bygg AS er solgt til ByggmakkerGeitanger Bygg AS er solgt til Byggmakker
les mer
21/6/2023
kjøper
Fusjon
selger
Intec har ervervet Zenisk ASIntec har ervervet Zenisk AS

Juni 21, 2023.

Intec har ervervet Zenisk AS

Denne transaksjonen er starten på en større satsning på Lysdesign innen Intec. Intec er Instalcos varemerke for rådgivervirksomheten deres i Norden.

Zenisk AS er første erverv i denne satsningen til Intec. Zenisk AS er anerkjent innen sitt fagområde, og har vunnet flere priser innen lysdesign.

Weibull var rådgiver for Zenisk AS.

For mere informasjon se Link til publiseringer på Intec sine sider og Bygg.no:

INTEC Kjøper Zenisk

INTEC kjøper lysdesignselskapet Zenisk AS • Byggeindustrien

Intec har ervervet Zenisk ASIntec har ervervet Zenisk AS
les mer
19/12/2022
kjøper
Fusjon
selger
Tangen Logistics AS får internasjonal eier; Link LogisticsTangen Logistics AS får internasjonal eier; Link Logistics

Tangen Logistics AS får internasjonal eier; Link Logistics

Pressemelding på Link Logistics sine sider

Link Logistics AS, som er en del av Link Logistics-konsernet og er eiet av Private Equity-selskapet Polaris, kjøper Tangen Logistics AS i Porsgrunn.

Tangen Logistics er et spedisjonsfirma med over 20 års drifts- og bransjeerfaring. Selskapet organiserer vei-, fly- og sjøtransport for bedrifter som driver omfattende eksport- og importvirksomhet. Tangen Logistics håndterer frakt over hele verden med Europa og Asia som de viktigste områdene.

Link Logistics er en stor internasjonal logistikkaktør med hovedkontor i Danmark og kontorer i Sverige, Norge og USA. Link Logistics vil gjennom kjøpet av Tangen Logistics kunne tilby kundene raskere og mer effektiv toll- og grensebehandling, samt bedre veitransporttjenester som gjør at selskapet er på linje med markedsledere innen norsk transport.

Weibull var rådgiver for Tangen Logistics AS.

Tangen Logistics AS får internasjonal eier; Link LogisticsTangen Logistics AS får internasjonal eier; Link Logistics
les mer
7/12/2022
kjøper
Fusjon
selger
Bakke El-Installasjon utvikles videre med InstalcoBakke El-Installasjon utvikles videre med Instalco

Bakke El-Installasjon utvikles videre med Instalco

Selskapet holder til på Gjøvik og leverer komplette elektroinstallasjoner både mot offentlig og privat sektor.

Denne pressemeldingen er publisert på det svenske Instalco sin sider:

Svensk pressementing på Instalco.se sine sider.

Bakke El-Installasjon utvikles videre med InstalcoBakke El-Installasjon utvikles videre med Instalco
les mer
1/12/2022
kjøper
Fusjon
selger
1881 Group AS kjøper Hjemmesidehuset AS1881 Group AS kjøper Hjemmesidehuset AS

1881 Group AS kjøper Hjemmesidehuset AS

1881 Group tilbyr Norges mest effektive og enkle digitale tjenester for opplysningstjenester, synlighet, nettsider og markedsføring. Idium, som er en del av 1881 Group, er en ledende aktør på nettsider til Bedrifts-Norge. Gjennom kjøp av Hjemmesidehuset AS styrker Idium sin posisjon som den største leverandøren på nettsider til bedrifter i Norge.  

Om 1881 Group AS

1881 Group AS (1881group.no) består av Digitale Medier 1881 AS, Opplysningen 1881 AS, og Idium 1881 AS, Tjenestetorget AS, Tjenestetorget Finans AS, Tjenestetorvet DK, Anbudstorget AS og nå Hjemmesidehuset AS. Digitale Medier 1881 representerer den digitale satsningen til merkevaren Opplysningen 1881, og har tjenester tilgjengelig på 1881.no og via API. I tillegg har selskapet nettsteder som eiendomspriser.no, blomster.no og regnskapstall.no. Opplysningen 1881 AS ivaretar de brukerfinansierte tjenestene gjennom å ringe 1881, SMS og Mobilsøk appen. Gjennom Idium 1881 AS tilbys nettsider og andre tjenester som øker bedriftenes synlighet på nett. Tjenestetorget AS har spesialisert seg på å utvikle digitale prissammenlikningstjenester som skal sikre forbrukere gode vilkår og priser og bedrifter nye kunder. Gjennom datterselskapene Tjenestetorget Finans AS, Anbudstorget.no AS og Tjenestetorvet ApS drives nettjenestene tjenestetorget.no, tfinans.no, anbudstorget.no og tjenestetorvet.dk. Utover det norske markedet er selskapet også til stede i Danmark. 1881 Group AS omsatte i 2021 for ca. 400 MNOK, og oppnådde et driftsresultat på ca. 100 MNOK. Totalt på sine digitale flater har selskapet i snitt ca. 1,8 millioner unike ukentlige brukere. Kundebasen er på ca. 30.000 bedrifter. 1881 Group AS eies av Kistefos AS.

Om Hjemmesidehuset AS

Hjemmesidehuset AS ble etablert i  2016 med formål om å lage enkle og moderne nettsider til SMB markedet, til lav kost.  Selskapet leverer hjemmesider til mer enn 2500 bedrifter, noe som gjør Hjemmesidehuset til en av Norges største leverandører av hjemmesider til næringslivet. De ansatte har flere års erfaring innen digital markedsføring og rådgiving, og bruker sin kompetanse til å hjelpe de som ønsker å presenteres på en proff og ryddig måte på internett. I tillegg til produksjon av nettsider, tilbyr selskapet digitale tjenester som design av logoer, flyveblader/flyers etc. Teamet består av kreative og nytenkende medarbeidere, og sitt største fokusområder er høykundetilfredshet og kvalitet i alle ledd.

Selskapet består av 18 ansatte og vil i 2022 omsette for ca  18 millioner kroner. Selskapet holder til  i Ski og har frem til oppkjøpet av 1881 Group vært eid og drevet av Mikael Makipera Vike, Tor Høieggen og Sindre Aarsæther.

Weibull har vært rådgiver for Hjemmesidehuset

1881 Group AS kjøper Hjemmesidehuset AS1881 Group AS kjøper Hjemmesidehuset AS
les mer
30/11/2022
kjøper
Fusjon
selger
TermoRens AS er solgt til Armaturjonsson som eies av ErnströmgruppenTermoRens AS er solgt til Armaturjonsson som eies av Ernströmgruppen

TermoRens AS er solgt til Armaturjonsson som eies av Ernströmgruppen

TermoRens AS leverer unike renseprodukter for lukkede vannsystem og for overflatebehandling. Renseproduktene er biologisk nedbrytbare og uten giftstoffer. Rensevæsken fjerner belegg i rør som bidrar til å forlenge levetid og gjenvinner maksimal yteevne i utstyr som varmevekslere, varme- og kjøleanlegg etc.

Videre har TermoRens tatt frem et system for fjerning av legionellabakterier og andre bakterier i vannanlegg i alle typer bygg. Selskapets system er basert på anodisk oksydasjon som ikke krever noen tilsetting av tungmetaller eller kjemikalier og som beskrives i FHIs veileder for bekjempelse av legionella.

TermoRens vokste betydelig i omsetning og resultat i 2021, og nærmer seg kr 18 mill. i omsetning i inneværende år. TermoRens ønsket en ny strategisk eier som kunne bidra til ytterligere vekst både i Norge og internasjonalt.

Armaturjonsson AS har vært over 50 år i Norge og hadde en omsetning på kr 380 mill. i 2021. Selskapet er ledende i Norge med produkter og systemer for distribusjon av all type vann, varme og kjøling innendørs i boliger og yrkesbygg, i tillegg til installasjonsmateriell for rørleggerbransjen.

Ernströmgruppen er et svensk konsern som eier en rekke gründerdrevne nisjebedrifter med utviklingspotensial. Gjennom å fokusere på bærekraft, innovasjon og digitalisering, skaper konsernet langsiktig konkurransekraftige virksomheter. Ervervelsen av TermoRens gir økt bidrag fra Ernströmgruppen til FNs bærekraftsmål om tilgang til rent vann for alle.

Weibull var rådgiver for TermoRens AS.

TermoRens AS er solgt til Armaturjonsson som eies av ErnströmgruppenTermoRens AS er solgt til Armaturjonsson som eies av Ernströmgruppen
les mer
22/11/2022
kjøper
Fusjon
selger
Norgeshus Oppdal Bygg får nye eiereNorgeshus Oppdal Bygg får nye eiere

Norgeshus Oppdal Bygg får nye eiere

Et nyetablert holdingselskap, OB Gruppen AS, har kjøpt samtlige aksjer i Norgeshus Oppdal Bygg. Bak holdingselskapet står interessenter fra Oppdal; Tradisjonsmur AS ved Steffen Mellemseter og Hans Ola Vognild samt Åsmund Mellemsæter også kjent som eier og styreleder i regnskapsfirmaet Admento.

De 4 selgerne er alle ansatt i Norgeshus Oppdal Bygg og de vil fortsette sitt arbeid i selskapet. Stig Fjellstad, driftsansvarlig i selskapet, sier de er godt fornøyde med at de har funnet en lokal kjøper etter at en rekke interessenter hadde meldt sin interesse for å se nærmere på selskapet. Norgeshus Oppdal Bygg er den ledende entreprenør for boliger i Oppdal foruten at de også er aktive på hyttemarkedet. Selskapet hadde i 2021 en omsetning på 76 mill kroner og har 25 ansatte.

Åsmund Mellemsæter legger vekt på at de vil videreføre den gode driften i selskapet og at dette vil være viktig når man nå går inn i mer krevende tider.

Weibull AS har vært rådgivere for selgerne.

Norgeshus Oppdal Bygg får nye eiereNorgeshus Oppdal Bygg får nye eiere
les mer
8/11/2022
kjøper
Fusjon
selger
Lomundal-konsernet har kjøpt Øverland Transport ASLomundal-konsernet har kjøpt Øverland Transport AS

Lomundal-konsernet har kjøpt Øverland Transport AS

Det familieeide selskapet Lomundal Transport AS, som holder til på Kyrksæterøra i Trøndelag, er spesialister på transport av gods og varer, og tilbyr både langtransport og lokal distribusjon. Lomundal Transport tilbyr transport av farlig gods på tankbil gjennom sitt heleide datterselskap, Gas Trans Hemne AS, som kjører naturgass og biogass.

For å styrke satsingen innen transport av flytende gass og farlig gods, har Lomundal Transport kjøpt Øverland Transport AS på Rjukan i Telemark, som har Nippon Gases som sin hovedkunde.

Se artikkel på Lomundal sin hjemmeside.

I 2021 hadde Lomundal Transport en omsetning på kr 57 mill. og Øverland Transport en omsetning på kr 47 mill.

Lomundal Transport ser på kjøp av Øverland Transport som viktig for å styrke aktiviteten innen transport av flytende gass. Daglig leder for Lomundal Transport og Gas Trans Hemne, Bjørnar Lomundal, overtar som daglig leder i Øverland Transport også.

Lomundal-konsernet har kjøpt Øverland Transport ASLomundal-konsernet har kjøpt Øverland Transport AS
les mer
7/10/2022
kjøper
Fusjon
selger
NCC Industry AS selger Gjølme Pukkverk til Tverås Maskin & Transport ASNCC Industry AS selger Gjølme Pukkverk til Tverås Maskin & Transport AS

NCC Industry AS selger Gjølme Pukkverk til Tverås Maskin & Transport AS

NCC Industry AS har med virkning fra 30.09.2022 overdratt rettighetene til drift av Gjølme Pukkverk og Garberg Grustak i Orkland kommune til Gjølme Pukkverk AS.

Det nyetablerte selskapet Gjølme Pukkverk AS er søsterselskap til Tverås Maskin & Transport AS. Virksomheten i Orkland inngår i Tverås Maskin & Transport AS sin øvrige virksomhet. Som en del av transaksjonen inngår anleggsmaskinene, det store knuseverket på Gjølme samt de ansatte i virksomheten. 

Weibull AS har vært rådgiver for NCC Industry AS 

Om NCC:

NCC er et nordisk bygg- og anleggsselskap som opererer i hele verdikjeden. Selskapet utvikler næringseiendommer og byggerboliger, kontorer, industribygg og offentlige bygninger, veier og anlegg samt annen infrastruktur.

https://www.ncc.no

Om Tverås Maskin & Transport AS:

Selskapet har hovedkontor med eget verksted på Sutterøy Industriområde i Stjørdal. Selskapet jobber hovedsakelig i Midt-Norge, men tar oppdrag rundt om i landet. Selskapet tilbyr alle typer generelle tjenester innen anlegg, transport og bergverk. 

https://tveraas.no

NCC Industry AS selger Gjølme Pukkverk til Tverås Maskin & Transport ASNCC Industry AS selger Gjølme Pukkverk til Tverås Maskin & Transport AS
les mer
14/9/2022
kjøper
Fusjon
selger
Instalco styrker seg i Midt-NorgeInstalco styrker seg i Midt-Norge

Instalco kjøper URD Klima Oppdal AS og URD Klima Service Oppdal AS og styrker dermed sin posisjon i Midt-Norge. Begge selskapene jobber innenfor ventilasjon, varme og kjøling.

URD Klima-selskapene, som holder til i Oppdal, har til sammen 28 ansatte og omsetter for ca 45 millioner.

- Oppkjøpet av URD Klima-selskapene er strategisk viktig for oss da vi styrker vår posisjon i Trøndelag, Innlandet og Møre og Romsdal som er et område med store muligheter for oss, sier Roger Aksnes, forretningsområdesjef Instalco Norge.

Se artikkel på Instalco sine hjemmesider.

URD Klima-selskapene ligger geografisk plassert slik at et tett samarbeid med Instalcoselskapene Teknisk Ventilasjon i Trondheim og Haug og Ruud VVS på Lillehammer vil bli naturlig.

URD Klima Oppdal ble etablert i 1999 og utfører prosjektering og installasjon av varme-, ventilasjon-, og kjølesystemer. Søsterselskapet URD Klima Service Oppdal utfører service og vedlikehold av varmepumper, ventilasjon-, og kjølesystemer.

- Vi gleder oss til å bli en del av Instalco med de mulighetene som det medfører innen gruppen og det ekspansive forretningsområdet i Norge, sier Ivar Snøve, grunnlegger av URD Klima-selskapene i Oppdal.

Instalco kjøper 100 prosent av aksjene i URD Klima Oppdal AS og URDKlima Service Oppdal AS med overtakelse 14. September 2022.

Instalco styrker seg i Midt-NorgeInstalco styrker seg i Midt-Norge
les mer