6/12/2023

Vi opplever en betydelig økning i interessen for kjøp og salg av virksomheter.

Weibull opplever en betydelig økning i interessen for kjøp og salg av virksomheter.

Weibull opplever en betydelig økning i interessen for kjøp og salg av virksomheter. Weibull bistår privateide bedrifter som omsetter fra ca.20 til 500 millioner kroner, primært bedrifter om søker nye eiere. 

- Vi har tredoblet antall salgsoppdrag fra 2020 til 2021 sier rådgiver og daglig leder i Weibull AS, Frithjof Samuelsen. Samtidig med at flere bedriftseiere ser behov for å finne nye eiere som kan ta virksomheten videre, har også kjøperne meldt seg på i et helt annet omfang enn tidligere. Vi har ukentlig møter med selskaper som ønsker å komme i kontakt med de bedriftene vi representerer. Dette er svært positiv for selgerne fordi vi oppnår reel konkurranse blant kjøperne. Det er en av årsakene til at vi ser en økning i prising av virksomhetene sammenlignet med situasjonen for bare et år siden.

Tidligere har de fleste kjøperne vært industrielle investorer med bakgrunn fra samme bransje som selger eller beslektede bransjer. Vi opplever nå at våre oppdragsgivere, i økende grad velger norske eller svenske investeringsmiljøer som investeringsselskaper, egenkapitalfond og familieeide formuer. De representerer ofte betydelig forretningsmessig og finansiell kompetanse, er godt finansiert og er et solid, fremtidsrettet hjem, ofte med langsiktig eierhorisont. Ikke minst betaler de godt.

Les mer fra oss

6/12/2023

Trenger bedriften din nytt eierskap ?

Les mer
5/12/2023

Konstel AS kjøper Elman

Les mer
1/12/2023

Debet

Les mer
24/10/2023

Regnskap Norges Fagdager i Stavanger høsten 2023

Les mer
10/10/2023

Weibull AS søker Rådgiver M&A i Trondheim

Les mer