6/12/2023

Større aktører tvinger seg frem: 3 aktører i Volkswagen-nettverket slår seg sammen

Større aktører tvinger seg frem: 3 aktører i Volkswagen-nettverket slår seg sammen

Autoria sin hjemmeside

I Viken Øst har tre VAG forhandlere kjempet side om side i flere generasjoner. Økt press fra produsent, importører og kommende agentmodeller i bilbransjen gjør at større enheter tvinger seg frem. Aktørene i denne regionen har stor tro på fremtiden, dyrker lidenskapen og velger å fusjonere fremfor alternativet som kanskje hadde vært å selge til en større aktør. Det nye fusjonerte konsernet vil ha en årlig omsetning på over 1,5 mrd NOK og trenger seg inn i toppen som en av de større bransjeaktørene i Norge. Weibull sitt bidrag i prosessen har vært å implementere rettferdige modeller for verdifastsettelse av de involverte parters eiendeler og forslag til aksjedeling i det nye konsernet.

Dette er partene:

  • "Gamle" Autoria Gruppen har forhandlere i Kolbotn, Ski og Askim; Autoria Kolbotn forhandler Volkswagen og Skoda, mens Autoria Ski forhandler Kia, Skoda,     Renault/Dacia. I mai i fjor kjøpte Autoria selskapet som står bak Auto Askim (Kia, Opel, Isuzu) og Bilspektrum (Opel-service i Ski), og fikk med det to nye lokasjoner og to nye merker inn i porteføljen.
  • Erling Rød forhandler Volkswagen i Askim, mens datterselskapet Mysen Bil forhandler Skoda, Mitsubishi og Hongqi i Mysen.
  • Nordlie Auto forhandler Volkswagen, Audi og Skoda i Moss

Les mer fra oss

6/12/2023

Trenger bedriften din nytt eierskap ?

Les mer
5/12/2023

Konstel AS kjøper Elman

Les mer
1/12/2023

Debet

Les mer
24/10/2023

Regnskap Norges Fagdager i Stavanger høsten 2023

Les mer
10/10/2023

Weibull AS søker Rådgiver M&A i Trondheim

Les mer