Kjøp og salg av bedrifter

Kjøp og salg av bedrifter

Weibull bygger bro mellom virksomheter som har nytte av hverandre

Salg av virksomhet

Hvis du ønsker å selge din virksomhet kan Weibull bistå i hele prosessen fra innledende kontakt til kontrakten med kjøper er signert og salget gjennomført.

les mer

Verdivurdering virksomhet

Weibull har erfarne analytikere som jobber fokusert med verdivurderinger og dokumentasjon av virksomheter.

les mer

Kjøp av virksomhet

Weibull har bistått mange kunder med oppkjøp av virksomheter. Vi kan bistå med hele prosessen fra utarbeidelse av oppkjøpsplan til gjennomføring av transaksjoner.

les mer

Weibull bistår med kjøp, salg og verdivurdering av bedrifter

Vi har solid erfaring med transaksjon av virksomheter:
  • 20 års med hundrevis av gjennomførte bedriftssalg og kjøp.
  • Våre rådgivere har inngående kompetanse gjennomføring av salgs- og kjøpsprosesser
  • Hovedfokus på å maksimere verdien til våre oppdragsgivere.
Vi har solid erfaring med transaksjon av virksomheter:
  • Inngående kunnskap om bedriften
  • Markedsforståelse: gjennom kontinuerlig dialog med et stort antall toneangivende bedrifter
  • Mobilisering av mange og konkurrerende interessenter
  • Sikre valgmuligheter for å kunne velge den beste løsningen for oppdragsgiver
  • Forhandle frem best mulig vilkår for oppdragsgiver

Aktuelt

6/12/2023

Trenger bedriften din nytt eierskap ?

Markedet for kjøp og salg av bedrifter

Markedet for eierskap, salg og kjøp av virksomheter i større bedrifter fungerer godt gjennom børs, oppkjøpsprosesser og gjennom egenkapitalfond som konkurrerer om å få kjøpe bedrifter for utvikling og verdiskapning.

 

SMB-markedet for mindre bedrifter.

Mindre bedrifter i SMB-markedet mangler et aktivt marked som stimulerer til endringer i eierskapet og som tjener bedriftens utvikling og behov. SMB-bedrifter er typisk eiet av gründere, familier eller ledelsen i virksomheten. Slikt eierskap kan i mange sammenhenger ha gode forutsetningene for bedriftens utvikling. Men ofte representerer eierskapet i SMB-bedrifter en begrensning for at selskapene kan utnytte det iboende potensialet i virksomheten. SMB-bedrifter verdsettes som regel betydelig lavere enn større bedrifter. Typiske EV/EBITDA-multipler ligger på 4 - 5 i små til mellomstore SMB-bedrifter mot 6 – 8 i større SMB-bedrifter og 8 - 12 i store bedrifter og modne børsnoterteselskaper. Dette illustrerer hvilket verdiskapingspotensial som finnes i små og mellomstore SMB-bedrifter.

Bedrifter med eiere som ikke er i stand til å skape de beste forutsetningene for at bedriften utvikles og lykkes, fortjener et annet eierskap.

 

Hvordan kan bedriften lykkes bedre?

Eiere av SMB-bedrifter utfordres ikke like aktivt i sitt eierskap som eiere i større bedrifter. Representerer du som eier fremdeles det beste eierskapet for å utvikle bedriften? Det forutsetter at du forstår hvilke utfordringer og muligheter bedriften står overfor. Eieren må ha ambisjoner for bedriften og være villig til å satse ressurser, kompetanse og kapital for at ambisjonen skal kunne realiseres. Alternativet er at nye eiere kommer inn med ambisjoner, risikovillighet og riktig kompetanse.

 

Forskjellige eiere i forskjellige faser

Bedrifter utvikles typisk i faser, hvor kjernekompetansen og eierens bidrag til bedriften varierer avhengig av hvilken fase en bedrift befinner seg i:

·        Etablering: krever stor innsats og prioritering av produkt og tjenester, marked og forretningsmodell. Eier og driver jobbertett sammen (eller er samme person) fordi risikoen i denne fasen er svært høy. Konsekvensene av veivalgene er veldig store.

·        Kommersialisering: krever markedskompetanse og sterk økonomisk styring.

·        Vekst: krever evne og vilje til å gjennomførevedtatt strategi. Dette krever et eierskap som bidrar til å sikre et kompetentstyre og daglig ledelse.  Industrikompetanse, kunnskap og erfaring er viktig for å lykkes. Det samme gjelder gode nettverk og forbindelser som bidrar til markedsføring og salg.

Omstillingsevne: en forutsetning for kunne vokse. Eierne må bidra innen for strategi, organisasjonsutvikling og spesialisering. Organisasjonsutvikling og tydeliggjøring av rolledeling både internt i organisasjonen og mellom daglig ledelse, styre og eiere er viktige komponenter i denne fasen.

Det er lite realistisk å tro at gründer/opprinnelig eier representerer det beste eierskapet for bedriften i alle disse fasene. Eier har ansvar for å realisere virksomhetens potensial med egen eierkompetanse. Like viktig er det å forstå når man når sitt inkompetansenivå og legger til rette for det neste eierskapet.

 

Selvransakelse

Manglende eierforståelse resulterer ofte i feilgrep som skader bedriften på kort eller lengre sikt. Bedriftseiere bør derfor være bevisste på om bedriften er tjent med dagens eierskap eller om det er best for bedriften å åpne opp for et nytt eierskap.

les mer
5/12/2023

Elman blir en del av Konstel AS, med Weibull som rådgivere i prosessen.

Elman blir en del av Konstel - Konstel.no

les mer

Siste transaksjoner

6/12/2023
kjøper
FUSJON
selger
Elman blir en del av Konstel Elman blir en del av Konstel

Elman blir en del av Konstel, og Weivull har vært rådgivere i prosessen.

Elman ble etablert i 200 og har i dag 5 operative selskaper med tilsammen ni avdelinger i Trøndelag.

Følg linken og les mer

https://www.konstel.no/elman-blir-en-del-av-konstel/

les mer

Fornøyd kunde

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Øyvind Iveland

Styreleder, Storvask AS

Text Link